Portugal

Det begynner å bli lenge siden jeg besøkte Portugal. Som en del av min store interrailtur 2001 fikk jeg besøkt Portugal og var der omtrent en uke. Jeg kom nordfra fra Santiago de Compostela i Spania med tog og gikk av i den nest største byen i Portugal, Porto.

Porto er Portugals nest største by med sine. 1.4 millioner innbyggere. Byen deles i to av Douro dalen og dens elv. Over dalen går det en imponerende bro tegnet av selveste Gustav Eiffel. Ja han som står bak Eiffeltårnet. Jeg bodde på den nordlige delen av dalen og ned dalen mot elven finner du en koselig gamleby. Jeg fikk umiddelbart godt inntrykk av Portugal. Et eksempel på dette var portvinshusene på sør siden av Douro. Jeg gikk inn og fikk en gratis omvisning. Etter omvisningen fikk vi smaksprøver. Hvis vi ønsket å kjøpe noen flasker var vi velkommen til det, men her var det ingen form for kjøpepress. Jeg likte denne avslappede stilen. Jeg tok toget videre til Lisboa.

Jeg var i Lisboa et par dager. I disse dagene gikk jeg rundt i sentrum og fikk inntrykk av byen. Jeg fikk besøkt det moderne museet. Ellers fikk jeg besøkt de vanlig stedene i sentrum. Jeg fikk besøkt Belemtårnet et minnesmerke bygd på 1500-tallet til minne om Vasco da Gama og Portugals fortids som oppdagere. Jeg fikk også besøkt São Jorge-borgen som ble bygd på 1100 tallet. Herfra er det en flott utsikt over Lisboa.

Min tante, onkel og to yngre kusiner var tilfeldigvis i Lisboa på samme tidspunkt. Dere må huske på at dette er mobiltelefonens spede begynnelse. Jeg hadde ikke mobiltelefon, men jeg hadde deres kontaktopplysninger og ringte dem via betalingstelefon. Etter å endelig ha fått kontakt traff jeg dem. De inviterte meg å bli med dem til Sintra. Sintra er med alle sine slott på UNESCO sin verdensarvliste. Mest kjent er Pena Palasset, et av de viktigste eksemplene fra romantikken i verden. De hadde leiebil. På veien til Sintra var vi innom Europas vestligste sted: Cabo de roca. Her kan du lese mer om: Verdens ytterpunkter. Etter et par dager med dem var tiden inne å komme meg videre til Spania. Alt i alt syntes jeg portugiserne var hyggelig folkeslag og drar gjerne tilbake.

Min onkel stående ved Europas vestligste punkt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s