Spania

Spania er et land jeg har mye igjen å oppleve. Landet har mye å by på av kultur og historie, og jeg har bare fått en liten smakebit. Jeg har besøkt Spania to ganger. Den ene gangen som del av en interrail tur 2001 og en gang storbyferie til Barcelona 2010. Her får dere en liten oversikt over mine turer dit.

Som en del av en lengre interrail tur var jeg i Spania i 2001. Jeg ankom da fra Bayonne i Frankrike. Jeg hadde lest om San Sebastian som hovedstad i Baskerland. San Sebastian var en svært positiv overraskelse. Min nærmeste sammenligning var en slags mini versjon av Rio de Janeiro. I gangavstand til byen lå en flott strand. Ikke langt fra stranda og sentrum kan du gå til en festning på et høydedrag med flott utsikt. Derfra kunne se den andre stranda til byen. Byen er også kjent for alle sine tapasrestauranter. Det er en del turister der og under mitt opphold ble jeg kjent med en gjeng amerikanere og festing utover kvelden. Etter en god natt søvn skulle jeg ta toget videre.

Jeg tok da nattoget videre til Santiago de compostela som ligger i Galicia nordvest i Spania. Byen er kjent som pilgrimssted for europeiske katolikker og er på UNESCO sin verdensarvliste. Dette da man antar at apostelen Jakob er gravlagt der. Den viktigste bygningen i byen er katedralen. Den nåværende katedralen stammer fra 1075, men det har vært religiøse bygninger der siden 829. Senere har katedralen blitt utvidet både i gotikken og barokken. Da jeg besøkte byen ble jeg helt slått i bakken hvor detaljrik og vakker denne gamle delen er. Jeg har skrevet et eget innlegg om Barokken-og-dets-byggverk. Les gjerne hvis dere er interessert.

Deretter tok jeg toget videre til Portugal, vel ute av Portugal hadde jeg brukt opp pengene. Jeg måtte ringe hjem for å være i stand til å komme hjem. Jeg mistenker at noen svindlet meg for kortsvindel etter en fuktig kveld, men det får jeg aldri vite. Uansett jeg måtte hjem på kortest og billigst mulig måte. På vei hjemover stoppet toget noen timer i Madrid. Jeg fikk alt for liten tid i Spania. Jeg fikk besøkt det kjente museet Prado som har en flott samling av europeisk kunst i perioden 1300 tallet til begynnelsen av 1800 tallet. Jeg fikk også ruslet litt i parken like ved som heter El retiro. Dette er selvfølgelig alt for lite og jeg vil gjerne komme tilbake ved en senere anledning.

El Retiro
Photo by Javier Martinez on Unsplash

2010 dro jeg og min kone en drøy uke i Barcelona. Denne gangen med fruen og en ettåring. Svigerforeldrene var også med på deler av turen. Det ble mye Gaudi på denne turen. Vil da nevne Sagrada Familia, Parc Guell, Casa Mila og Cascada Monumental. I tillegg fikk vi besøkt dyreparken i Ciutadella park, Akvariet, Picasso museet, Poble Espanyol, gamlebyen og stranden. Hvis jeg skal være ærlig, så syns jeg Barcelona er oppskrytt og litt masete. Byen var absolutt ikke barnevennlig.

Spania er et land jeg har mye igjen å oppleve. Jeg vil gjerne ha noen dager i Madrid da jeg var der alt for lite til å danne et inntrykk. Da det er så mye å oppleve i verden er det sjelden jeg har noen store behov for mange igjenbesøk av steder jeg har opplevd. Likevel vil jeg gjerne dra tilbake til San Sebastian som jeg likte svært godt. Byen er også et godt utgangspunkt for besøk av de nærliggende byene Bilbao, Santander og Zaragoza og ikke minst et land jeg ikke har besøkt, nemlig Andorra.

Videre har jeg et stort ønske om å besøke sørlige Spania i regionen Andalucia. Her finner du byene Sevilla, Granada, Cordoba og Malaga. De tre første er på Unesco sin verdensarv og ut i fra det jeg har lest meg opp på har de imponerende byggverk, blant annet med inspirasjon fra tiden under muslimsk styre. Satser på at det blir flere turer og flere innlegg fra Spania ved en senere anledning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s