Lincoln

Lincoln er en av mine største positive overraskelser på reise. Byen ligger i grevskapet Lincolnshire i East Midlands med, Sheffield, Nottingham, Leeds og Hull som de nærmeste byene i England, Storbritannia. Byen har litt over 100.000 innbyggere og er lett tilgjengelig med tog. Jeg vår så heldig å besøke denne byen våren 2003.

Byen har historiske røtter tilbake til før Kristus. Byen fikk en sterk vekst under romertidens okkupasjon. Etter at romerne trakk seg ut på 400- tallet fikk byen en nedgang, men fikk igjen ny vekst på 1000-tallet på tross av angrep fra vikingene. På denne tiden ble de to store landemerkene for byen Lincoln Castle og Lincoln Catedral bygd. Begge disse ligger på høydedraget som også kalles for Uphill Lincoln.

Lincoln Castle ble bygd av Vilhelm Erobreren 1068. Byen har vært involvert i flere slag i eldre tider, blant annet den engelske borgerkrigen. Slottet er mest kjent for å ha en av de originale kopiene av det kjente dokumentet Magna Karta. Dette dokumentet har senere blitt brukt som inspirasjon for den amerikanske uavhengighetserklæringen. I England finnes det fire slike kopier. Disse finner du i Salisbury, to i British library i London og et i nevnte Lincoln. Så hva kan du gjøre ved dette slottet foruten å se dette historiske dokumentet? Du kan vandre rundt på borgen og vandring på murene gir en fantastisk utsikt over Lincoln i sør og Lincoln Catedral i øst. Man kan også besøke slottets fengsel fra 1800 tallet. Nedenfor har du bilde av min mor ved fengselskapellet. Typisk for slike fengselskapell var at du ikke skulle se hverandre, men kun presten. Botsfengelet i Oslo har samme stil og og er fra samme tidsperiode. Fra slottet har du en kjempeutsikt mot den staselige katedralen med meg i forgrunnen.

Image by Tom Woodgate from Pixabay

Hundre meter fra Lincoln Castle på samme høydedrag finner du Lincoln Catedral. Katedralen har historie tilbake til 1088, men har gjennomgått flere ombygginger senere. Denne katedralen er gigantisk og er den tredje største katedralen i England. Katedralen var faktisk verdens høyeste bygg i en lengre periode i senmiddelalderen(1311-1549), inntil det sentrale spiret falt sammen. Den er fortsatt et imponerende skue.

Image by Michael Beckwith from Pixabay

I tillegg til disse store landemerkene er det flere interessante attraksjoner i Lincoln, særlig på sørsiden av høyden med borgen og katedralen. Går du ned hovedgaten som er delt inn i Castle Hill, Steep Hill ned til Stonebow Arch, fra 1390. Deretter går du nedover langs High Street. Her går du over High Bridge, som er den eldste broen i England med bebyggelse. Broen er et gammelt bindingsverkshus fra 1160. Byen har også flere andre interessante bygninger, blant annet Guildhall og Dernstall House.

Jeg håper virkelig jeg får mulighet til å besøke denne byen igjen, jeg fikk alt for kort tid der og skulle gjerne sett mer av denne superkoselige og storslagne byen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s