Årets sommertur Dag 1 og 2: Romerike til Åndalsnes

For noen uker siden var vi på reise en uke til Nordvestlandet. Mer konkret fra Romerike der jeg bor mot Ålesund og hjem til Romerike. Turen til Ålesund gikk via Hunderfossen med overnatting i Vinstra, videre via Dombås til Åndalsnes. Fra Åndalsnes kjørte vi via Trollstigen og Valdal til Ålesund. Etter to netter i Ålesund kjørte vi hjemover. Hjemturen gikk lenger sør. Etter ferge over Storfjorden kjørte vi ned til Hellesylt der vi tok ferge over til Geiranger. Derfra kjørte vi til Lom der vi overnattet. Siste natten hadde vi på Beitostølen. Da har dere et bilde på hvor vi reiste. Nå til detaljene og hva vi opplevde.

Første dagen var en transportetappe, med en dag for barna på Hunderfossen familiepark . Jeg har vært der noen ganger både før og etter jeg fikk unger. Likevel var barna ganske små sist vi var der slik at dette ville være en annen opplevelse en tidligere. Av attraksjoner jeg kanskje vil trekke fram som jeg ikke hadde forsøkt før vil nevne Trollfallet og Berg-og dalbanen Il Tempo Gigante. Godt fornøyde kjørte vi videre til Vinstra der vi overnattet.

Hotellet vi overnattet i Vinstra

Etter en god natts søvn og en god frokost kom vi oss til slutt av gårde. Min plan var at vi skulle dra tidlig og ha noen korte stopp og avslutte dagen med en fjelltur. Slik gikk det ikke helt. Likevel ble det en fantastisk dag. Første gikk ut av bilen var tenkt som en kort stopp ved jernbanebruen Kylling bru over elven Rauma ved landsbyen Verma som så kul ut i planleggingen. Jeg bruker alltid mye tid på planleggingen. Kylling bru er også den største steinbrua på Raumabanen. Brua er absolutt verdt et besøk.

Kylling bru

Deretter skulle vi videre til Trollveggen besøkssenter. Fra Kylling bru tar det en snau halv time. Den dramatiske naturen vi opplevde førte til at denne strekningen tok mye lenger tid. Dette både på grunn av mine og og min kones behov for stopp for å ta bilder av Romsdalen, dets vakre fjell og Fosser. Jeg hadde blant annet behov for å ta bilde av Mongefossen som er en av verdens høyeste Fosser. Det var mange fosser der og utfordringen ble å finne riktig foss. Min kone fant også et bildeskjønt område ved elven Rauma. Akkurat ved denne elven var jeg og min eldste datter klare til å kjøre videre.

Kul dame poserer ved Rauma

Vel framme ved Trollveggen besøkssenter fikk vi opplevde dramatisk natur. Utsikten over Trollveggen var mektig. Dessverre fikk vi ikke sett hele veggen da det regnet noe og det var tåke øverst i fjellene. Inne i dette stilige bygget er det cafe, souvenirbutikk og et auditorium der du kan se en film om Trollveggen dets klatring og basehopping. Vi brukte tid på alt.

Etter å ha brukt tid både på området og byggets med dets fasiliteter kjørte vi videre mot der vi skulle overnatte. Vi ble enige om at fjellturen måtte vente til neste dag. Vi overnattet på Gjerdset turistsenter som ligger 20 minutter nord for Åndalsnes. Dette turistsenteret tilbyr overnatting i koselige campinghytter med en spektakulær utsikt.

Men jeg var ikke ferdig. Jeg måtte nemlig besøke en stavkirke som kun var 10 minutter unna. Vi trengte også å fylle drivstoff og handle litt i landsbyen Eidsbygda. Jeg fikk med min yngste datter som også har begynt å samle stavkirker. Rødven Stavkirke vil jeg tro er en av de minst besøkte stavkirken vi har. Dessverre var tiden for å besøke kirken på innsiden for lengst over. Men mange flotte bilder utenfra. Min besøkte stavkirke nummer 11. Jeg fikk også tatt en kort tur til Åndalsnes for å hente bestilt pizza sammen med barna. Der var jeg mest interessert i å ta bilde av Tindesenter, som er et museum og senter med fokus på fjellklatring. Tindesenteret har også Norges høyeste innendørs klatresenter. Etter å ha fortært en god pizza og kost oss i hytte la vi oss i seng klar for enda flere opplevelser. Det kan du lese mer om i neste innlegg.

2 kommentarer om “Årets sommertur Dag 1 og 2: Romerike til Åndalsnes

 1. Renates Reiser september 9, 2020 kl. 12:52 pm

  Dette så ut som en fin begynnelse på reisen! 😀 Mange flotte bilder. Jeg har reist med Raumabanen, men ikke kjørt akkurat her, så det var gøy å se bilder av hva som finnes i samme område (og er lettere tilgjengelig når man reiser med bil). Tøft at du har besøkt hele 11 stavkirker!

  Liker

  • verdensnerden september 9, 2020 kl. 2:06 pm

   Tusen takk for tilbakemelding. Ja det var mye spektakulær natur på denne turen og særlig i Romsdal. Angående stavkirker prøver jeg å besøke noen nye hvert år. Målet mitt er besøke alle innen jeg blir 50, nå 42. Har også ambisjon om å skrive et innlegg om stavkirker i høst, når jeg er ferdig med innleggene fra årets sommertur. Kommer snart et innlegg fra de neste to dagene.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s