Årets sommertur dag 3 og 4: Fra Åndalsnes til Ålesund

Den tredje dagen skulle oppleve mye spektakulær natur. Vi skulle nemlig starte dagen med en familievennlig fjelltur. Fjellet het Litlefjell. Fra dalen og opp fjellet tok det litt over en halv time å gå. Oppe på fjellryggen opplevde vi en av de mest spektakulære utsiktene jeg noensinne har sett. I øst ruvet Romsdalshorn. I sør fikk vi se Romsdalen med Trollveggen i bakgrunn og i vest skimtet vi Åndalsnes og starten av den krevende turen Romsdalseggen. Virkelig en utrolig skue.

Romsdalshorn i bakgrunnen

Derfra kjørte vi en times tid mot Trollstigen. Jeg hadde gruet meg litt mot denne veien som er beryktet for skummel. Turen opp Trollstigen gikk ganske greit. Unntaket var et strekke der jeg møtte en bobil og det ikke var plass til meg og bobilen. Jeg måtte rygge og bobilen måtte rygge. Til slutt gikk det å passere og jeg pustet lettet ut. Vel framme på toppen kom vi til Trollstigen senter. Senteret ble bygget i 2012 og er et topp moderne senter som huser Cafe og souvenirbutikk. I tillegg har vi flere spektakulære utsiktspunkter. Vi hadde et lengre stopp der da det var mye tåke til slutt fikk vi et lite opphold av tåke og vi løp ut for å knipse bilder. Når bildene var tatt ble hele området tåkelagt på nytt.

Litt videre stoppet vi ved kult en litt spesiell attraksjon. Gudbrandsjuvet var ett kraftig stryk i en jettegryte. Vel verdt et lite stopp. Min kone var såpass sprø at hun ville bade i et roligere sted på elven. Alt for kaldt for meg. To timer senere kom vi fram til Ålesund.

Denne dagen i Ålesund skulle vi fokusere på barna. Det ble derfor tur til Atlanterhavsparken. Atlanterhavsparken er et av Nordens største saltvannsakvarier og fokuserer på fauna i Atlanterhavet. I tillegg til mye fisk og krepsdyr hadde de også et område for seler, pingviner og oter. Atlanterhavsparken er vel verdt et besøk og ligger fint til ytterst i havgapet.

Resten av dagen gikk til spasering rundt i Ålesund med sin vakre Jugendarkitektur. Vi avsluttet dagen med en liten topptur til berget Aksla med flott utsikt Ålesund by. Etter en avslappet dag var vi godt uthvilt til en mer hektisk dag som skulle komme dag 5. Det skrives det mer om i neste innlegg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s