Året sommetur dag 5-7 Fra Ålesund til Eidsvoll

Vi skulle begynne på tilbakeveien og hadde mange flotte opplevelser i vente. De første timene ble litt hektiske. Jeg hadde booket fergetur fra Hellesylt til Geiranger kl 1230. For å komme dit måtte vi kjøre en halvtime til Magerholm fra Ålesund. Fra Magerholm gikk det en ferge over til Sykkylven som tok et kvarter. En fergetur med et helt utrolig skue. Heldigvis gikk den ofte. Videre tok bilturen videre til Hellesylt en time. Jeg var litt stressa på tiden, noe resten av familien ikke var. Men vi kom frem.

Utsikt fra fergen mellom Magerholm og Sykkylven

Fergeturen mellom Hellesylt og Geiranger og Hellesylt var helt magisk. Det er en grunn til at Geirangerfjorden er på UNESCO sin verdensarvliste. En uforglemmelig tur!

Vel framme i Geiranger var vi opptatt av å få litt utsikt. Vi startet ved Ørnesvingen, et moderne utsiktspunkt 10 minutter nord for Geiranger. Etter flott utsikt og god lunsj kjørte vi mot vårt overnattingssted i Lom. På vei dit stoppet vi innom Dalsnibba utsiktspunkt som nå er omdøpt til Geiranger Skywalk. Dette anlegget er helt nytt og ikke helt ferdig utbygd. Utsiktspunktet på over 1500 meters høye ga en fenomenal opplevelse. Jeg elsket det.

Vel fremme Lom er det spesielt to hendelser jeg vil nevne. Mens vi ventet på at maten skulle komme fikk jeg med meg min yngste datter på stavkirkesamling. Lom Stavkirke var stengt men det var mange flotte bilder utenfra. En av de flotteste stavkirkene jeg har sett. I tillegg fikk jeg en svært så hyggelig overraskelse med å tilfeldig få treffe min søster med familie over en is og et glass øl.

Dagen etter hadde vi meldt oss på en tur Klimapark 2469. Klimapark 2469 arrangerer blant turer til Galdhøpiggen og har stort fokus på å fortelle om klimaendringene. Vi hadde meldt oss på tur til is tunell som de har jobbet mye med. Turen blir arrangert fra Juvashytta. Derfra går vi en kilometer med god informasjon om klima og områdets flora, fauna og geologi, til vi kommer til istunellen. Bildene taler for seg selv.

På vei tilbake stoppet vi igjen i Lom. Der besøkte vi Fossheim Steinsenter. Innehaverne skrøt av at de hadde Europas største private samling av stein. De hadde samlet stein i 40 år. Veldig imponerende. Derfra kjørte vi videre til Beitostølen der vi overnattet. Det var mye flott natur på denne strekningen, men jeg merket tydelig at de andre var mettet på fjell og fosser.

Den siste dagen gikk til en lengre kjøretur hjemover. Jeg fikk overtalt de andre til å besøke to stavkirker. Jeg samler på besøk av stavkirker. Denne interessen ble vekket i 1995. Da besøkte jeg fire av seks stavkirker i Valdres. Disse heter. Øye, Høre, Lomen og Hegge. Jeg hadde derfor to igjen; Reinli og Hedalen. Vi kom først til Reinli Stavkirke. Dessverre var det barnedåp og vi slapp ikke inn. Jeg liker uansett utsiden av stavkirker mer enn innsiden. Videre en halvtime lenger sør kom vi til Hedalen Stavkirke. Der fikk vi en flott omvisning. Jeg har til nå besøkt 14 stavkirker. Godt fornøyd kom vi oss hjem med mange flotte opplevelser.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s