Verdensnerden

Reising har alltid vært min store lidenskap. Reiselysten ble først og fremst vekket det året jeg var utvekslingsstudent i USA, nærmere bestemt Kentucky. For min vertsfamilie gikk det nærmest sport i å registrere kommuner, stater og ikke minst, høydepunkter i dette vidstrakte andet. På bare det ene året, fikk jeg besøkt 26 av de 50 amerikanske statene. Jeg har vært der flere ganger siden og til nå besøkt 47 av statene, og mangler bare Oklahoma, South Carolina og Hawaii.

Jeg har fått reist relativt mye, og besøkt mye av verden – både med vertsfamilien fra USA, med min familie, med venner, på egen hånd og siden 2006 med min kone og etter hvert to døtre.

Tidligere (les: før internett) var det ikke like gode metoder for å registrere reiseopplevelser som det er nå. Allerede i 2006 oppdaget jeg nettsiden http://www.mosttraveledpeople.com , der jeg kunne registrere de regionene i verden jeg har besøkt. Jeg oppdaget i 2016 siden thebesttraveled.com som nå har endret navn til http://www.nomadmania.com. Dette har blitt en ganske bra nettside der du kan registrere hvilke områder i verden du har har vært i. I tillegg kan du både se og registrere ulike høydepunkter i den regionen du er i for øyeblikket. Min store interesse har alltid vært litt spesielle geografiske områder, som for eksempel Enklaver og Eksklaver og andre geografiske områder med spesiell status. Av de spesielle områdene har besøkt kan jeg nevne blant annet Macao, San Marino, Isle of Man og Åland. Jeg er også interessert i geografiske ytterpunkter – der jeg blant annet vært på Nordkapp og Lands End.

Videre liker jeg både kulturelle høydepunkter og naturfenomener. Er svært opptatt av byggverk; her er alt som er storslagent og flott av interesse (se f.eks. Romerske Amfiteatre). Fra arkeologiske områder til helt hypermoderne arkitektur. Liker også kunst selv om jeg ikke er noen ekspert. Historie også. Naturen bør helst være like flott og storslagen, gjerne med noen majestetiske Fosser. (Se også innlegget om Monolitter) Jeg syns det også er koselig med god mat og trange smug men det er aldri noe mål i seg selv. Har også vært på noen strender men mest på grunn av barna (og kona).

I de første årene etter at jentene ble født ble det mindre reisevirksomhet enn jeg skulle ønske. I de siste årene har jeg uttrykt hvor viktig denne lidenskapen er for meg og har heldigvis i stor grad fått ta styringen over ferieplanleggingen, innenfor rimelighetens grenser selvfølgelig. Kall det gjerne en førtiårskrise. Så hvis dere vil følge min historie om Hvilke land har jeg vært i,  og mine Interesser og hvilke Opplevelser jeg har hatt og planlegger så er det hyggelig om dere leser og kommenterer det jeg skriver.

Hilsen Verdensnerden (Magne Zander Løkken)