San Marino

Jeg besøkte San Marino på en dagstur sammen med en kompisgjeng sommeren 2005 etter litt mas fra meg. Den dagen var det et ekstremt regnvær. Det regnet så mye at bilene måtte stoppe. Vi kjørte svært sakte for å komme frem. Hadde vi ikke vært klar over at vi var i en annen stat så hadde vi ikke merket. San Marino er lilleputt stat med og er dermed en av de minste statene i verden og det tredje minste i Europa. Det er også den eldste republikken i verden. Landet er fullt integrert i Italia.

Som jeg nevnte regnet det forferdelig mye. Vi kjørte opp til Mount Titano og men kunne ikke gå ut av bilen, da vi da ville blitt søkk våte. Mount Titano er den største attraksjonen i dette landet. De er det høyeste fjellet i landet på 739 meter over havet. Den inneholder gamlebyen i San Marino og en borg på på toppen av fjellet og er på Unescos verdensarv liste. Nede på flaten var vi et stopp innom et lite kjøpesenter og kjøpte litt vin og annet. Innbiller meg at jeg det var litt billigere enn Italia.

Hvis jeg er i nærheten ved en senere anledning og har med barna tar jeg gjerne en tur til. Vil jo at barna mine skal være bereiste også. Da ville tatt et nytt forsøk på å bestige Mount Titano og beundret utsikten. Vi får se.

5 kommentarer om “San Marino

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s