Ungarn

Jeg har kun vært i Ungarn en gang. Høsten 2016 tok jeg med min eldste datter til Budapest på en fire dagers tur. Byen slo meg som storslagen men slitt etter kommunismens fall. Det var første gangen jeg dro alene med min eldste datter. Det ble stor suksess. Vi bestilte en slik hop on hop off buss som kjørte rundt på de mest sentrale stedene i byen. Vi brukte en del tid ved Buda castle som er flott og storslagent med fin utsikt. Der besøkte vi også Houdini museum, et lite og koselig museum som er ganske barnevennlig, det tryllet litt for datteren min. Matthias kirken var og et flott skue. Vi besøkte også en underjordisk labyrint der oppe, som ble litt for skummelt for min datter, så vi ble der ikke så lenge. Neste dag var det ble det bading på Szechenyi termalbad som var en behagelig opplevelse og vakkert. Stort utvalg av bad. Brukte også tiden senere på dagen til å farte rundt i sentrum. Var blant annet innom den store markedshallen i byen. Den siste formiddagen dro vi for å besøke parlamentsbygningen som riktignok er den nest største i verden. Utrolig vakker og svulstig, som visstnok var en svært kostbar affære i sin tid. Akkurat slik jeg vil ha det. Vi fikk aldri tatt en rundtur inne i bygget da det er rundtur en gang i timen og vi ikke hadde booket. Likevel fikk vi besøkt et lite museum inne i bygget. Her har jeg virkelig en grunn til å besøke byen igjen.

Det var mitt lille besøk i Ungarn. Det blir nok en stund til jeg besøker landet igjen selv om jeg likte Budapest helt greit og det var rimelig å feriere der. Neste gang jeg skal til Ungarn har jeg lyst til å besøke Baradlagrotten i Aggtelek ved grensen til Slovakia. Jeg har en egen forkjærlighet for grotter, noe jeg skal skrive om i et senere innlegg. Nedenfor ser du meg og Ronald Reagan med parlamentet i bakgrunnen.14581422_10153851085460906_4658932357728795239_n

2 kommentarer om “Ungarn

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s