Hellas

Hellas antikkens vugge. Veldig mange anser Hellas som et topp bade land. Ikke jeg. Min beundring for Hellas har alltid vært i dets historie. Landet kryr av viktige historiske steder. Akropolis stikker seg ut som den vestlige sivilisasjonens vugge. Mange har nok også hørt om orakelet i Delphi, men de færreste har nok vært der. Mykene og Sparta er også vært kjent. I tillegg kryr det av diverse syden-øyer som er kjent for mange.

Jeg har vært i Hellas tre ganger. I 1993 besøkte mine foreldre jeg og søster Santorini. Jeg var bare 15 år, men likevel opptatt av utforsking av områder. Husker at jeg badet en del men mine største opplevelser var likevel en tur til Akrotiri, som er et stort arkeologisk område for Minoisk kultur. Husker også at vi besøkte hovedstaden Fira og Oia som er flotte byer med fantastisk utsikt. Vi bodde i en badeby som heter Kamari. Min største opplevelse da var at jeg og min far gikk opp fra Kamiri opp til Oldtidens Thira.

Neste gang jeg var i Hellas var i 2000. Jeg var da på tur med en eks-kjæreste som jeg slo opp med like etterpå. Denne gangen falt turer til den største øya i Hellas Kreta. Vi bodde på en ferielandsby som heter Hersonisoss. Den gangen var det også mye bading og god mat og drikke. Jeg fikk mast meg til en arrangert rundtur med reiseselskapet og fikk besøkt Knossos palasset som var hovedsetet for Minoisk kultur i sin tid. Vi var da også innom Hovedstaden Irakliaon og et arkeologisk museum. Vi hadde også en dagstur til den sørligste øya Chrysi. Vi leide også bil en dag og kjørte rundt, endte opp og spiste middag i Retymnon.

Siste gang jeg var i Hellas var vi en uke i den relativt stille øya Chios med min kone og et vennepar av henne i 2009. Hvis jeg ikke husker feil bodde vi i en landsby som heter Komi. Min kone var ganske høygravid og orket ikke å bli med så mye. Ble en del bading. Vi to leide bil en dag og kjørte rundt på øya, det var ganske gøy. Ellers dro jeg på en dagstur over til Tyrkia for å besøke Effesos. Ellers husker jeg at vi tok en utflukt til en strand med noen spesielle steiner og hovedstaden Chios city som ikke var spesielt spennende. Tror jeg dro alene til hovedstaden en dag også. I ettertid ser jeg at jeg burde vært innom et kloster som er på verdensarvlisten.

Når jeg drar tilbake til Hellas er det fastlandet jeg i utgangspunktet vil tilbake til blant annet for å besøke ovennevnte steder. Har også lyst til å besøkt Mount Athos som er et klosterområde på Unesco sin liste over verdensarvsteder. Jeg har også lyst til å besøke de fleste arkeologiske områdene av interesse der. Bading er ikke så viktig.

En kommentar om “Hellas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s