Østerrike

20180320_220956.jpgJeg har kun vært i Østerrike to ganger og vil garantert dra tilbake da dette landet innehar min favoritt by i verden, nemlig Wien. Første gang jeg besøkte byen var sommeren 2001 da jeg var på interrail tur fra Tsjekkia og skulle videre til Sveits. Jeg møtte tre gutter(en amerikaner og to svensker) som jeg fikk mitt første inntrykk av denne byen sammen med. Vi var der to dager. Den gangen husker jeg spesielt det flotte slottet Schönenbrun som hver 1.nyttårsdag spiller nyttårskonsert. I tillegg til slottet har det et veldig vakkert parkanlegg som er fullt av fargerike blomster. Litt nærmere sentrum er det et annet slott som heter Belvedere. Noe mindre men den store samlingen av kunst fra Gustav Klimt veier så absolutt opp for dette. I tillegg til disse stedene husker jeg at jeg var i sentrum og besøkte et globus museum. Jeg tenkte alltid tilbake på denne byen og drømte om å reise tilbake. Derfor ble den første storbyferien med min kone i 2007 et gjensyn med denne vakre byen. Vi var der fem dager rett før jul. Vi fikk sett utrolig mye kunst i museene Kunsthistoriches museum, Leopold museum, Modern arts museum, Albertina musuem og Sigmund Freud museum, Baca Kunstforum. Vi tok også et gjensyn med Schönenbrun og var innom dyrehagen der, besøkte Belvedere kikket på et flott bygg med kunst av Gustav Klimt. En dag tok vi Pariserhjul på Prater, besøkte et enormt bibliotek i Hofburg, og rakk en dagstur til Bratislava. I tillegg til rusling rundt i byen, konsert i Stephansdom og julemarked. Julemarkedet var veldig koselig, men beskrivelse av julemarked hører hjemme hos noen andres blogger. Alt i alt en meget innholdsrik ferietur som passer meg godt. Jeg er klar over at noen syns at byen er litt for pompøs. Jo mer pompøs jo bedre sier nå jeg.

Jeg var også en kort tur innom Østerrike nå sommeren 2018 som en del av vår ferie ved Bodensjøen. Turen som blant annet omhandler Østerrike kan du lese om her:Bodensjøen dag 3: Reisen til Liechtenstein(del 2)

Jeg drar gjerne tilbake til Wien men har også andre steder i Østerrike som er høyt oppe på min liste. Verdensarvbyen Salzburg er høyt oppe på listen. Likeså Graz og Hallstadt.  Gleder meg til å besøke dette landet igjen ved et senere tidspunkt. Dette er forresten et land der alt er på stell og alt fungerer godt hele tiden.

5 kommentarer om “Østerrike

  1. Tilbaketråkk: Sveits – Verdensnerden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s