Canada

Verdens nest største land i areal og et enormt villmarksområde. Jeg har vært i Canada i to anledninger. Første gang jeg var der var i forbindelse med mitt utvekslingsopphold i USA i 1994-1995. Hvis jeg ikke husker feil så var det januar-februar 1995. Vi besøkte en annen vertsfamilie som bodde i en landsby utenfor Detroit i Michigan. På hjemturen kjørte vi bil rundt Lake Erie i provinsen Ontario og endte opp på kvelden ved Niagara falls. Dette var en av mine store øyeblikk med fosser og den første som satte spor. Jeg tenker å skrive et eget innlegg om fosser ved en senere anledning. Håper å få mulighet til å dra tilbake en gang på sommeren på dagtid.

Neste gang jeg dro Canada var sommeren 1997. Jeg kom da besøk og ble med på en biltur fra Kentucky til Alaska og tilbake. Vi overnattet i telt. Oppover kom vi opp fra North Dacota inn i Manitoba, vestover gjennom Saskatchewan til Edmonton i Alberta. Der var vi og besøkte Edmonton Mall som da var verdens største. Derfra gikk ferden nordvestover gjennom British Colombia og Yukon territory mot Alaska. Jeg husker spesielt at vi overnattet ved Dawson city og overnattet der. Dawson city er en gammel gullgraverby som som hadde ganske spesiell stemning. På vei hjem fra Alaska kjørte vi sørover gjennom British Colombia og endte opp i Seattle i Washington state. Hele turen tok ca 3 uker så det var mye kjøring. I sør har Canada store fine jordbruksområder. Lenger nord er det store skogområder som ligner på Norge med mye fjellandskap i nordvest og helt nord er det tundra. Men så lang nord at jeg fikk se tundra var jeg ikke. Det var mye vakkert landskap i nord med mye vill natur som vi fikk ha mye for oss selv sammen med alle de ville dyrene.

Jeg vil gjerne dra tilbake til Canada. Det som frister mest er å besøke det østlige Canada fra Ontario og østover. Jeg skulle gjerne besøkt de store byene Toronto, Ottawa, Montreal og Quebec. Kanskje spesielt verdensarvstedet Quebec. Et tilbakeblikk på Nigara fallene er heller ikke å forakte. Og ikke minst vil jeg gjerne besøkt de små provinsene New Brunswick, Nova Scotia, Prins Edward Island og den litt større New Foundland og Labrador. Teller jo stater vet du. Ser for meg at disse provinsene er koselige små steder. Legger ved bilde fra den første turen. Bilder gir ikke så veldig god dokumentasjon med mindre man er kjent. Andre turen har jeg kun lysbilder fra så de må jeg lage i et annet format for presentasjon.

20180323_180725.jpg

5 kommentarer om “Canada

 1. Frue på tur mars 24, 2018 kl. 6:46 pm

  Koselig innlegg. Jeg har ikke vært i Canada enda, men det er høyt på lista mi.

  Likt av 1 person

  • verdensnerden mars 25, 2018 kl. 4:17 pm

   Hyggelig at du likte innlegget. Jeg syntes kanadierne var et hyggelig folkeslag. Mye mer «europeiske» enn sine sørlige naboer. Trygt og veletablert land, men svært tynt befolket over store områder. 35 millioner på et område nesten like stort som Europa.

   Liker

 2. Tilbaketråkk: USA – Verdensnerden
 3. Tilbaketråkk: Fosser – Verdensnerden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s