Belize

På min første og hittil eneste Latin-Amerikatur, i 1999. var jeg innom Belize med en overnatting. Jeg reiste sammen med min gode Guatemalske venn Victor. Vi kom kjørende med buss fra byen Flores i Guatemala, noe som var en utflukt i seg selv. Når jeg ser på kartet at vi var så nærme som vi var, kunne jeg ikke dy meg. Vi måtte dra over grensen til Belize, men jeg ante ikke hva vi skulle gjøre der. Victor hadde imidlertid en plan. Når vi ankom Belize city tok vi båt videre til den vakre lille øya Caye Caulker. Øya er ca 2 km lang og femti meter bred. Der fant vi et lite rom hvor vi overnattet. Vi fikk god mat og drikke, badet litt og solte oss på bryggekanten. På vei hjem var vi så tomme for Beliziske dollar at vi så vidt hadde råd til vann. Det var visst ikke noen minibank på den lille øya for nesten 20 år siden. På fastlandet ordnet det seg litt lettere med en buss tilbake til Flores. Kan dessverre ikke gi noen stemningsrapport av Belize city da vi kun ventet på bussen og båten der.

Belize er et ganske lite land med ca 350000 innbyggere. Det skiller seg fra de andre mellomamerikanske landene med at engelsk er det offisielle språket der, da det er en tidligere engelsk koloni. Det snakkes også spansk og creolsk der. Det er en litt mer «karibisk» stemning der, enn i de andre mellomamerikanske landene. Det mest spesielle med landet er den rike verdenen under vann. Utenfor fastlandet ligger Belize Barrier Reef som er en del av Mesoamerican Reef System, dette er verdens nest største sammenhengene korallrev etter Great Barrier Reef. Så hvis man er glad i å dykke eller snorkle er dette absolutt et land å besøke.

Om jeg drar tilbake til dette landet vet jeg ikke. Det er absolutt mulig at jeg kombinerer Belize med et nytt besøk i Guatemala, hos Victor. Tiden vil vise. Det viktigste er at jeg har oppnådd å besøke landet! Her er et bilde av meg på brygga på Caye Caulker, og et bilde da vi kjører fra Belize city mot Caye Caulker.

 

 

4 kommentarer om “Belize

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s