Guatemala

Som en større Latin-Amerika tur 1999 besøkte jeg fantastiske Guatemala. Under mitt opphold i USA 1994-95 ble jeg en god venn med en gutt fra Guatemala som også var på utveksling i samme kommune som meg. Ung og reiselysten bestemte jeg meg for å besøke Victor. Jeg ankom med fly fra Costa Rica som er et av de 4-latinamerikanske-land-jeg-nesten-ikke-har-vært-i. Jeg hadde åtte dager på å se landet før jeg skulle videre.

De første to dagene oppholdt jeg meg i Guatemala city da Victor skulle jobbe. Da fikk jeg jeg besøkt torget i sentrum og National museum of Archeology. På disse to dagene fikk jeg også besøkt Mapa en relieve de guatemala, som er en stort utendørs kart over Guatemala. Der fikk jeg en morsom opplevelse. Plutselig ble jeg intervjuet på en nasjonal TV kanal om hvordan det var å være turist i Guatemala. Ganske morsomt.

Victor fikk fri og vi kjørt rundt en to dagers tur. Vi kjørte via Antiagua som er en en av de eldste koloniale byene i Mellom-Amerika og et arkeologisk sted jeg ikke husker navnet på. Målet var Lake Atitlan. En utrolig flott innsjø med tre vulkaner rundt innsjøen. Svært vakkert. Der overnattet vi på et billig sted. Victor var flink til å ordne billig overnatting. Morgenen etter fikk vi et flott morgenbad. Et magisk øyeblikk.

Tilbake i Guatemala City påspanderte jeg fly til Flores for meg og Victor. Dit er det fort en dagstur da veiene er svært dårlige. Derfra er det en kort utflukt til det UNESCO verdensarvstedet Tikal. Tikal er en av de mest kjente arkelogiske områder fra Mayakulturen. Midt i jungelen med flere små apekatter som lekte seg i tretoppen raget det flere vakre pyramider. En helt uforglemmelig opplevelse. Utpå kvelden ruslet vi rundt i den koselige byen Flores.

Derfra er det mulig å reise til Belize med buss. Viktor hadde heller aldri vært der og ble gjerne med på en kort tur med overnatting. Derfra fløy vi tilbake til hovedstaden. Der gjensto det et par rolige dager sammen med Viktors svært hyggelige og varme familie. Jeg skulle videre til Brasil etter 8 utrolige dager Guatemala.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s