4 Latinamerikanske land jeg nesten ikke har vært i – Mexico, Colombia, Costa Rica og Paraguay

Det er ikke alle land jeg har besøkt mye og jeg har mer eller mindre ingenting å fortelle om. Noen vil kanskje ikke regne disse som besøk. Men jeg har vært der. Her er noen eksempler fra Latin-Amerika. Da jeg har ganske små inntrykk og lite bilder samler jeg de fire som peker seg ut som minst besøkt her. Håper jeg har mulighet til å besøke noen av disse landene ved en senere anledning.

Mexico

Som siste del av mitt utvekslingsopphold i Usa i 1994 og 1995 avsluttet jeg oppholdet med en bilferie fra Kentucky til California og tilbake med den Amerikanske familie og min norske familie. På veien tilbake til Kentucky kjørte vi langs sørlige USA. Fra Texas besøkte vi Mexico. Langs elven Rio Grande ligger den amerikanske byen El Paso. På den meksikanske siden ligger byen Ciudad Juárez. Vi tok derfor en kort tur over grensen. Til Mexico var grensen kort men tilbake tok det mye lengre tid. Totalt var vi der kanskje to timer. Syns å huske at vi stoppet for å handle litt. Ellers husker jeg at det var stor forskjell på USA og Mexico når det gjelder velstand. Jeg har lett etter bilder men finner det ikke. Jeg vet at det fins en gammeldags videofilm. Vil jeg tilbake til Mexico? Absolutt! Det er ganske stor mulighet for at jeg får dratt dit. Jeg har en kusine som bor i landet nå. Jeg vil gjerne besøke henne.

Colombia

Sommeren 1999 var sommeren for min Latin-Amerika reise. Planen var at jeg skulle til Guatemala i 8 dager og besøke en lokal venn som skulle vise meg rundt i Guatemala og en kort dagstur til Belize. Deretter skulle jeg til Brasil, fly tilbake til Sao Paulo, kjøre rundt i Brasil, Paraguay, Argentina og Uruguay og hjem fra Rio de Janeiro med to andre venner. Flyselskapet jeg skulle bruke var Avianca. Dette selskapet hadde Colombia som hovedkvarter og jeg mellomlandet i Bogota på vei fra Paris til Guatemala, tilbake til Sao Paolo og hjem fra Rio de Janeiro.

Den første av de tre mellomlandingene hadde 20 timers transitt. Jeg ankom på ettermiddagen og skulle fly på formiddagen neste dag. Jeg måtte selvfølgelig besøke Bogota. Jeg fikk en drosje til å kjøre meg til et hotell. Jeg la merke til at hotellrommet hadde badstue. Dum som jeg var hadde jeg mitt kamera i ryggsekken som ble borte på flyplassen. Formiddagen fikk jeg derfor dessverre ikke tatt bilder. Jeg fikk derimot mulighet til å dra til Gullmuseet, det var veldig imponerende. Jeg ruslet litt rundt i sentrum derav tatt en titt på presidentpalasset. Deretter måtte jeg videre. I det siste har jeg hørt mye positivt om dette landet og jeg vil gjerne dra tilbake. Dette da Colombia er mye mer fredelig nå enn da jeg besøkte landet 1999.

Costa Rica

Mellom Colombia og Guatemala mellomlandet jeg i Costa Rica, mest sannsynlig Juan Santamaria internasjonale lufthavn, utenfor San Jose. Jeg hadde en mellomlanding på to timer hver vei. Jeg hadde ikke mulighet til å forlate flyplassen, men tok meg mulighet til å se jungelandskapet ut av vinduet.

Mange vil ikke regne dette som besøk. Jeg har ikke bevis en gang. Kanskje jeg finner en gammel flybilett på loftet i barndomshjemmet mitt. I nomadmania.com har jeg kun registrert besøket som transitt. Men jeg har registrert et avkryss på besøk på flyplassen. Men i den totale tellingen teller jeg det med. Hva mener dere? Jeg håper jeg får mulighet til å besøke dette landet senere. Muligheten er der da jeg har en god venn i Guatemala som jobber som guide. Håper vi kan reise med han senere og besøke alle de mellomamerikanske landene fra Guatemala til Panama.

Tilfeldig bilde av Costa Rica. Bildet er tatt av Frank Ravizza fra Pixabay

Paraguay

På vår rundtur i Sør Amerika fikk vi sett fantastiske Foz de Iguazu som er en av verdens mest storslagne fosser. Der var du ved treriksgrensen til Brasil-Argentina-Paraguay. Vi var på den brasilianske siden. Her har du bildet av den Paraguayanske siden med tilhørende monument.

Paraguay

Derfra krysset vi grensen til fots over til Paraguay etter å ha brukt store deler av dagen ved fossen. Denne grensen var gjenstand til mye smugling av diverse varer på, helt åpenlyst. Med en gang vi krysset grensen observerte vi raskt at dette landet var mye mindre utviklet enn Brasil. Deretter skulle vi ta bussen rett gjennom landet til hovedstaden Asuncion. Denne turen tok 5-6 timer og vi kjørte på natten. Vel framme på morgenen på busstasjonen i Ascuncion hadde vi et par timer på busstasjonen før vi skulle videre sørover til Argentina. Derfor har jeg kun et bilde fra busstasjonen.

Fra bussstasjonen i Asuncion Paraguay

Oppsummering

Det er alltid gøy å besøke nye land å krysse de av som besøkt. Likevel syns jeg i det minste at jeg bør ha noe å fortelle fra mine besøk. Alle disse landene har jeg besøkt såpass lite at de ikke fortjener et separat innlegg. Kanskje det er det som er min målestokk. At det fortjener et eget innlegg. Likevel har jeg vært der. Gunnar Garfors sier at det bør telles så lenge du har en historie å fortelle. Her har dere mine historier fra disse små besøkene.

En kommentar om “4 Latinamerikanske land jeg nesten ikke har vært i – Mexico, Colombia, Costa Rica og Paraguay

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s