Snart Litauen

Endelig skal jeg nå i morgen på torsdag til Litauen. Etter nesten reisetørke i sommer (vi hadde en liten Norges tur)på grunn av mye utgifter med oppussing i sommer blir det endelig tur for meg. Det er mange år siden jeg har reist alene, men kanskje det blir mer av det fremover. Vet at mange har skrevet om soloreiser i det siste. Fordelen for meg er at jeg kan se hva jeg vil og styre min egen tid. Ulempen er at det kan bli litt ensomt. Det er egentlig alt jeg vil si om soloreiser her og nå. Nå får jeg tre dager i et nytt land. For meg blir dette land nummer 45 og jeg får nå besøkt mitt siste Baltiske land. Ser litt bedre ut på mitt digitale kart fra besøkte land. Hvis du er interessert i hvilke jeg har besøkt før kan du se her: hvilke-land-har-jeg-vaert-i.

Planen med turen til Litauen er to dager i Vilnius og en dag da jeg leier bil og kjører rundt på utvalgte steder. Jeg ankommer nå på torsdag ca kl 18 etter mellomlanding i Stockholm. Den kvelden blir fokuset å sjekke inn på hotellet finne et sted å spise og være uthvilt til neste dag. På fredag tenkte jeg å gå rundt i Vilnius. Jeg har planer om å møte opp på en gratis guidet tur. De firmaene som driver med slikt forventer tips. Kanskje det er en ny og fin måte å lære om byen på. Her ser jeg at de har turer som inkluderer mye av Gamlebyens severdigheter som presidentpalasset, republikken Uzupis, rådhuset og universitetet. Hvis jeg treffer noen hyggelige folk som jeg kan være litt sammen med er det hyggelig. Resten av dagen og dag to går på å besøke flere severdigheter som ikke er markert på Nomadmania.com. Hvis jeg får smaken på gratis guidede tur kanskje jeg velger en tur med annet fokus dag to.

Den siste dagen i Litauen er den jeg gleder meg mest til. Da er planen å leie bil. Først skal jeg til Trakai et slott inspirert av den teutoniske byggestil. Av bilder ser jeg at slottet ligger på en øy i en innsjø og ser slående vakker ut. Trakai ligger en halv time fra Vilnius. Derfra skal jeg til Kernave. Kernave er en Unesco verdensarv. Her finner du rester etter hovedstaden i Stor-Litauen fra middelalderen. Deretter vil jeg besøke Europas midt punkt og Europa park, som ser ut som en spennende skulturpark. Til slutt ønsker jeg å besøke Unesco verdensarven Struves meridian punkter som er flere punkter mellom Alta og Svartehavet som før ble brukt for å beregne jordens omkrets. To av disse punktene er ikke langt fra Vilnius. Jeg har tenkt å besøke minimum et av disse og hvis jeg rekker det vil jeg besøke. Her kommer min verdensnerding inn.

Forhåpentligvis flyr jeg svært fornøyd tilbake mandag morgen. Gleder meg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s