Slovakia

Som en del av vår reise til Wien i Østerrike 2007, var min kone og jeg på en dagstur til Bratislava i Slovakia. Wien og Bratislava er nemlig de to hovedstedene i Europa som ligger nærmest hverandre, med kun en times togtur i mellom dem. Et ganske så koselig tog faktisk, som tatt ut av en helt annen tidsepoke. Kontrasten mellom disse to byene var slående, der Wien selvsagt er mye mer vestlig. Dette var i desember og det var ganske kaldt. Rett utenfor jernbanestasjonen gikk det en trikk inn til sentrum, men vi turte ikke ta denne da det var store plakater med varsler om at det var ulovlig å snike på trikken, og vi forsto ikke hvordan vi skulle kjøpe billett, eller få vekslet de større sedlene. Vi ruslet litt i den lille bykjernen. Jeg kan ikke si at jeg ble spesielt forelsket i denne byen. Det jeg særlig husker var at det var ekstremt billig. Kona sier det var god mat, men det husker ikke jeg. Foruten en liten rusletur i gamlebyen gikk vi opp til Bratislava slott. Der hadde vi bra utsikt over byen, og vi så tydelig at Bratislava er en by med svært mange kirketårn på et veldig lite område. Vi var også innom et kunstmuseum. Butikkene stengte ganske tidlig da det var lørdag. Dette falt ikke i god smak hos min kone, og i ettertid tenker jeg at vi nok kunne ha planlagt bedre hvilken dag vi skulle dra dit. Vi tok derfor toget tilbake til Wien etter at vi hadde spist middag.

Vi tilbrakte altfor kort tid i Slovakia til at det var mulig å gjøre seg opp et inntrykk av dette landet. Hvis jeg skulle reist tilbake kunne det vært interessant å besøke middelalderlandsbyene Vlkolínec, Bardejob og gruvebyen Banská Stiavnica som alle tre er på Unescos verdensarvsliste. Av andre verdensarvsteder som er anerkjent av Unesco finner vi  Wooden Churches of the Slovak part of the Carpathian Mountain Area; en samling trekirker som ligner litt på de norske stavkirkene. Snodige byggverk som kunne vært morsomt å se. Siden jeg er svært interessert i grotter, kunne det vært spennende og besøkt Demänovská Ice Cave. Kanskje senere. Her har dere noen bilder fra Bratislava.

En kommentar om “Slovakia

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s