Pinsetur med barna

Barna mine er speidere og årets Pinsetur går til Hvaler fra fredag til mandag. Vi skal overnatte på en speiderleir på Spjærøy. Jeg har aldri vært på Hvaler før og gleder meg. Det blir god anledning til fisking, utforskning av fjære steinen padling og fotturer i vakker natur. Hvaler har flere sjeldne arter av fugler, insekter og undervannsliv. Det er også flere spesielle stein formasjoner som kunne vært artig å sett. Dette er i hovedsak for barna, der jeg må følge de andre, men skal bruke tiden til å nyte alle de vakre øyeblikkene. Håper dette blir en fantastisk tur for barna

Hvis jeg har litt tid for meg meg selv kunne jeg tenkte meg å besøke Kystmuseet på samme øya. Med enda litt bedre tid kunne jeg tenkt meg å besøke noen av naturreservatene Salta, Gjølertangen, Prestegårdsskogen, Arekilen eller Ilemyr. Jeg må også komme meg ut til Ytre Hvaler Nasjonalpark. Noe av dette vil jeg tro vi gjør sammen med de andre uansett. Jeg ser at antall besøkte nasjonalparker er noen man kanskje kunne telle. Dessverre er jeg for lite friluftsmenneske til å gjøre det bra innenfor dette området, men jeg teller når jeg har mulighet. Skulpturparken på Kirkøy ser også interessant ut. Det som virker virkelig spennende er Akerøya fort som fungerte som et aktivt festningsverk fra 1664 til 1808, og under sin storhets tid huset så mange som 150 mann. Dessverre blir det vanskelig å dra dit da du kun kan dra dit med båt.

Hvis jeg får ekstra god tid for meg selv er har jeg tre store høydepunkter jeg gjerne vil få med meg ikke langt unna. Det første er Fredriksten festning i Halden. Festningen er et av de mest militærhistorisk viktige fortene i Norge sin historie med skuddet på Karl den XII som den mest kjente historiske hendelsen. De siste par årene har jeg sett for meg tanken på å besøke alle festningsverk i Norge så jeg hadde uansett for meg at jeg skulle besøke Fredriksten i sommer.

Etter at jeg skrev mitt bloginnlegg om Fosser har jeg også brent inne med tanke på å ta et snartur innom Sarpfossen. Sarpfossen er den fossen i Europa med mest vannmengde i sekundet. Med andre ord, det er mektige krefter her. Og i disse flomtider er det nok ekstra mye. Jeg har også lyst til å ta et gjennbesøk til Gamlebyen i Fredrikstad i Fredrikstad festning. Et riktig så koselig sted.

Nå begynner jeg å glede meg. Legger inn bilder etter at jeg er ferdig med turen.

En kommentar om “Pinsetur med barna

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s