En spontan tur til Litauen

Vi har lenge vært usikre på hvordan sommeren ville bli. I tillegg til korona hadde vi en del oppussingsprosjekter som kostet både tid og penger. Vi har lenge snakket om å reise til Sørlandet, men vi har avventet. Jeg så for meg en bilferie langs Sørlandskysten helt til Stavanger og hjemover via Haukeli. Hele turen var et slags kompromiss fra min side da jeg egentlig var ganske lei av norgesferie, som sikkert mange andre. Det hadde vi gjort de to siste feriene og raskt ble det klart at en slik ferie ville kostet mer enn vi var villige til å betale for. Og som alle andre er vi selvsagt klare for en utenlandstur. Resten av familien hadde og et sterkt ønske om en ferie uten for mange overnattinger på forskjellige steder.

Mine siste utenlandsferier har vært til de baltiske landene Latvia og Litauen. Februar 2019 reiste jeg med min yngste datter til Jurmala, en ferieby utenfor Riga, Latvia. Vi bodde da på et spahotell. Jeg har lenge fantasert om å ta med hele familien tilbake til Jurmala, og tenkte dette kunne være et hyggelig sted å besøke nærmere høstferien. Senere på året dro jeg alene til Vilnius, Litauen. Vilnius ble raskt en av mine favorittbyer, og jeg likte også å kjøre i området utenfor. På grunn av disse turene har jeg derfor hatt lyst til å besøke mer av de baltiske landene og lest meg mye opp om denne delen av Europa som de færreste er oppmerksomme på. Jeg har et inntrykk av at de som reiser til de baltiske landene, stort sett reiser til hovedstedene Tallin, Riga og Vilnius. De baltiske landene har mye mer å by på enn disse. Jeg har derfor sett for meg alternative steder å besøke.

Jeg har ikke nevnt dette før men jeg har de siste årene samlet opp en del eurobonuspoeng via trumf oppsparing. Hovedsakelig har jeg spart opp disse poengene via handling i min lokale dagligvare. Dette er et godt tips og tilgjengelig for de fleste. Dette ble brukt både på min tur til Latvia og Litauen. Da jeg ikke har flydd siden desember 2019 har jeg derfor spart opp nok poeng til en flytur for hele familien til valgt sted i Europa, og jeg har bare brukt en tredel av poengene.

Jeg kastet derfor ut et forslag til min bedre halvdel om at en tur til Litauen kunne være noe. Det går fly til Palanga airport med bonuspoeng, der jeg kun betaler skatter og avgifter. Landet er grønt. Vi voksne er begge fullvaksinert og en slik tur blir billigere enn en langhelg til Sørlandet. Hun hadde hele tiden sagt blankt nei til å reise utenfor Norge i 2021, derfor forventet jeg ikke positivt svar. Til min store overraskelse sa hun ja! Jeg bestilte med en gang før hun ombestemte seg.

Vi reiser derfor i overskuelig fremtid til Palanga, Litauen som er en ferielandsby langs Østersjøen. I tillegg til kort vei til stranden er det også en restauranter og kafeer i sentrum. Palanga skal også ha en koselig botanisk hage. En halvtime unna ligger også en av de største byene i Litauen ved navn Klaipeda. Utenfor Klaipeda ligger også den kuriske landtunge, som er en delt russisk og litauisk nasjonalpark som er en 100 km lang landtunge av sand. Bredden på landtungen er mellom 4 km og 500 meter. Området er på UNESCOs verdensarvliste. Hvis dere har lest noen av mine tidligere innlegg vet dere at jeg samler på verdensarvsteder. Hvis jeg i løpet av vår tur får besøkt Klaipeda og den kuriske landtunge er jeg veldig tilfreds med å tilbringe resten av ferien i Palanga.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s