Paris: Versailles

Det jeg gledet meg aller mest til på denne reisen til Paris, var å besøke Versailles. Stormannsgalskap fra en forsvunnen tid, har frembrakt noen helt usedvanlige enorme og vidunderlige byggverk til glede for horder av turister. Ser du bort fra turistene er dette en virkelig majestetisk opplevelse. Samtidig er parken så enorm at det er godt med plass til alle.

Vi begynte turen med å ta metroen til Gare Saint-Lazare, som er en av de tre måtene man kan komme seg til Versailles med tog på. Stasjonen har et stort kjøpesenter. Derfra tok vi toget direkte til byen Versailles. For å komme til palasset brukte vi 20 minutter. Viktig tips! Hvis du ønsker å besøke slottet er det veldig lurt å forhåndsbestille billett på deres nettside. Hvis du ikke må du regne med å stå i kø over en minst en time. Dagen vi var der var det dessuten svært varmt. Med forhåndskjøpt billett, kom vi inn mer eller mindre med en gang. Dette bildet viser ikke hele køen!Vi var fremme ved slottet omtrent en time før og brukte denne tiden til å se deler av parken før vi skulle inn i selve slottet.

received_10212235721183412.jpeg

Vi var fremme ved slottet omtrent en time før og brukte denne tiden til å se deler av parken før vi skulle inn i selve slottet. Her er bilder fra den første timen.

Vel inne i slottet gikk vi inn det meste av det som var åpent for publikum. Vi brukte lang tid og ble svært imponerte. Tenker jeg lar bildene tale for seg selv.

Etter et par timer i slottet gikk vi ut i parken. Vi var ganske sulte og fant et koselig sted vi satt oss ned og spiste lunsj og makroner vi hadde kjøpt på palasset. Det som skiller Versailles fra andre store palass jeg har besøkt, er at det er mye busker og trær der slik at det er fullt mulig å gjemme seg bort flere steder. Sånn sett så liker jeg det, men hvis jeg kun skal bedømme ut i fra det visuelle vil jeg si at jeg foretrekker mer åpne områder med mye blomster, slik som Schönenbrun i Wien og Peterhof utenfor St.Petersburg har. Det er de stedene jeg kan sammenligne med av egen erfaring.

Videre gikk vi til Mirror Pool som jevnlig har et ganske så populært fonteneshow. Anbefales. Videre derfra gikk vi gjennom de fleste av de store områdene i parken og brukte mange timer. Jeg tenker her også her at ord blir overflødige og lar bildene tale for seg selv. Mot slutten fikk vi sett Neptuns fontene som hadde jevnlige fonteneshow. Etter det gikk vi mot utgangen og kom oss tilbake til Paris. Ved Gare Saint Lazare ble det noe shopping før vi dro hjem. En helt utrolig fantastisk dag. Jeg drar gjerne tilbake, blant annet for å besøke Estate of Trianon som er litt utenfor hovedparken tidligere ment som en mer personlig park for de kongelige.

5 kommentarer om “Paris: Versailles

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s