Paris dag tre: Nord for Seinen

Den siste dagen ble også full av høydepunkter. Vi startet morgenen med å komme oss til Sacre-Coeur. En meget spesiell katedral, mitt første inntrykk var at det minnet om Taj Mahal. Men denne hadde imidlertid kupler som var svært avlange og sikkert vanskelige å konstruere, sånn rent byggteknisk. Noe av det som stedet er mest kjent for, er utsikten. Katedralen ligger på et høydedrag. Du kan til og med ta en kabelbane for å komme opp dit. Det var ikke så veldig langt, derfor gikk vi opp. Etter besøket unnet vi oss en god frokost. Fruen ville også handle litt. Litt for lenge etter min smak, men jeg forsøkte å holde meg i ro.

Vi kom oss etter hvert til Triumfbuen. Den er enorm. Hvis du vil gå inne i den og oppe på den, kan du gjøre det hvis du er villig til å stå i kø og betale inngang. Det var ikke vi denne gang. Nå har jeg sett noen triumfbuer. Kanskje jeg skal skrive ett innlegg om triumfbuer i verden. Vent og se.

received_10212235751744176.jpeg

Vi tok turen nedover Champs-Élysees, med noen stopp for shopping. Det var mange koselige cafeer på veien, så det var ikke noe problem. Litt lengre ned var det flere storslagne bygninger, blant annet Grand Palace og Petit Palace. Vi gikk videre til Place de la Concorde, der det sto en obelisk og to vakre fontener ved navn Fontaine des Mers. Derfra gikk vi helt inn til Louvre. Vi hadde ikke tenkt å gå inn i museet den dagen, men jeg hadde et mål om å se glasspyramiden. Jeg ble overrasket over å få se nok en triumfbue ved navn Carrousel. Mye mindre, men vel så vakker. Vi endte opp ved Seinen, da kona fortalte at broen Point Neuf var berømt, blant annet fordi den hadde vært med på flere filmscener. Kan ikke si at den gjorde noe spesielt inntrykk på meg.

Kona hadde gledet seg veldig til å besøke et spesielt museum. Museet heter Choco story Paris Musée du Chocolat. Museet tok for seg sjokoladens historie fra opprinnelsen i Mellom-Amerika til innføringen av sjokolade i Europa og videre opp til våre dager. Selvfølgelig med flere smaksprøver underveis. Til slutt fikk vi en demonstrasjon av hvordan man lager sjokolade – med enda flere smaksprøver.

Da vi var ferdige der ville fruen tilbake til hotellet for å skifte, da vi skulle på Moulin Rouge senere på kvelden. Da hun vanligvis trenger lenger tid til å ordne seg, og jeg hadde ting ugjort på den siste dagen, delte vi oss opp. For jeg skulle nemlig på det siste Unesco verdensarvstedet i Paris: The Architectural Works of Le Corbusier, an Outstanding Contribution to the Modern Movement. Tror ikke jeg skal si så mye om den berømte arkitekten her, da jeg befinner meg på tynn is, og fort kan ramle gjennom. Det som er spesielt med denne verdensarven er at den ikke bare er på et sted, men fordelt på sju forskjellige land: Argentina, Belgia, Frankrike, Tyskland, India, Japan og Tyskland. Jeg nøyde meg med et av de mest tilgjengelige, altså i Paris. Jeg så i brosjyren at det var hele 17 slike byggverk i Paris. Mange av dem var privatboliger som ikke kunne besøkes. Jeg besøkte museet som heter Casa de La Roche. Veldig stilig byggverk. Se bilder. Jeg hadde da tilsammen besøkt fire Unesco verdensarvsteder i løpet av denne turen.

Kvelden endte med grand finale på Moulin Rouge. Halvnakne sparkepiker og sparkegutter som danset. I forkant fikk vi servert god mat og champagne. Imponerende show. Det var noen akrobater som mellom de store showene leverte spektakulære oppvisninger. Kjempegøy!

Dagen etter dro vi hjem. Alt i alt, har dette vært en kjempetur.

 

3 kommentarer om “Paris dag tre: Nord for Seinen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s