Montenegro 2022 del 1

Endelig fikk verdensnerden besøkt et nytt land, og har nå besøkt 46 land. Jeg har ikke besøkt noe nytt land siden desember 2019 da jeg besøkte Litauen for første gang. Men det satt langt inne å få det til.

Foruten en pandemi og krig i nærområde som har gjort reising vanskelig for de fleste, har vi hatt utfordringer med både pass og flyreisen. Vi trengte nytt pass for barna og time ble bestilt i mars. Vi fikk da time juni, noe vi trodde gikk greit da vi ikke skulle reise før 18 juli. Utover våren kom det nyheter om ekstrem lang leveringstid av pass. Vi var derfor nødt til å finne en alternativ time for pass bestilling. Det ble derfor en dagstur til Kristiansund med meg og barna for tidlig pass time. Desperate tider fører til desperate handlinger. Den andre utfordringen var SAS streiken. Opprinnelig hadde vi bestilt direktefly tur-retur Tivat, Montenegro. I juni ble turen ombooket av SAS med mellomlanding i Kastrup. Som dere vet var det en omfattende streik med pilotene og SAS i begynnelsen av juli. Vi ventet og ventet på at de ble enige slik at vi kunne fly. Men, de ble aldri enige. Dagen før flyet skulle gå, fikk vi en kanselering. Vi bestemte oss for å finne et alternativt fly. Etter mye om og men, til en mye dyrere pris fant vi et fly via Frankfurt til Dubrovnik i Kroatia. Turen krevde overnatting i Frankfurt, slik at vi ble forsinket med en dag og ankom på tirsdag. Da vi opprinnelig hadde bestilt leiebil fra Tivat var vi nødt til å avbestille den og gi beskjed til overnattingsstedet om at vi ble en dag forsinket. Til slutt var vi nødt til komme oss fra Dubrovnik flyplass til landsbyen som vi skulle bo i, som heter Morinj. Dette viste seg ganske vanskelig med offentlig transport. Vi bestemte oss for å bestille en drosje som kjørte oss helt fram. Turen tok en og en halv time og kostet 100 euro. Framme i Morinj, som ligger i Kotor bukten og en halv time fra Kotor var vi ganske slitne og trengte en hviledag. Dagen gikk til avslappet bading i bassenget. Vi endte dagen med en god middagen på den eneste restauranten i byen som ligger nede ved vannet. Leilighetskomplekset vi bodde i lå litt mer i oppe i høyden. Den var bare 400 meter fra restauranten og den ene matbutikken, men det var ganske bratt å gå opp dit. På kvelden fikk vi badet ved stranden ved Morinj. Koselig liten plass, men stranden var kald da det rant ut en elv fra fjellet ut området der stranden lå.

Fra bassenget der vi bodde i Morinj med utsikt over Kotor bukten

For å være i stand til å komme seg rundt i landet er du nesten nødt til å skaffe deg leiebil da kollektivtilbudet ikke er bra utbygd. Onsdag formiddag var derfor prosjekt leiebil. Jeg bestilte derfor en drosje til Tivat flyplass som vi skulle hjem fra. Drosjen kom etter en time og det tok oss 50 minutter inkludert en ferjetur i et smalt sund før Kotor bukten blir større. Vi fikk en flott leiebil. Jeg bestemte meg å kjøre tilbake til de andre via Kotorbukten og gjennom Kotor by. Etter å ha brukt god tid i bassenget og slappet av dro vi til landsbyen Perast et kvarter unna. Perast er en koselig liten landsby som har stått stille siden barokken. Videre utbygging er ikke lov. Herfra går det en båt til en liten kunstig øy som kalles Lady of the rocks. Her finner du et lite kapell. Kvelden ble brukt til en koselig kveld ved en restaurant ved vannet. Dette var helt magisk. Vi måtte gni oss i øynene for å så om disse synsinntrykkene var ekte.

Torsdagen var endelig dagen for en litt lengre dagstur. Målet var Budva, en by lenger sør i landet. Det var to veier for å komme dit. Enten kunne du kjøre hele veien rundt Kotor bukten via Kotor. Min erfaring var at det var en del kø i Kotor og som gjør turen lenger. Vi ble derfor enige om å ta fergen over Kotor bukten og kjøre via Tivat. På vei til Budva trengte vi å kjøle oss ned i saltvann. Ikke langt fra Budva stoppet vi derfor opp ved Jaz Beach. Jaz Beach er en etablert strand i større grad bygd opp for turisme, fylt opp av kafeer parasoller og mange ferierende. Budva var en ganske koselig by, men vi opplevde den som litt mer masende. Her var det flere turister enn vi hadde sett ellers så langt.

Og her avslutter jeg første del av innlegget fra Montenegro. Neste innlegg kommer snart.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s