Bodensjøen – dag 3: reisen til Liechtenstein (del 1)

Dette er en beskrivelse av den store dagen. Nærmere bestemt den dagen jeg skulle forsøke å oppnå de fleste av mine hovedmål for denne turen. Aller viktigst var det å besøke et nytt land, nemlig Liechtenstein. I tillegg var det viktig at jeg fikk sett ytterligere to Unesco verdensarvsteder, nemlig Monastic Island of Reichenau og Abbey of St. Gall. Jeg hadde også sett for meg å besøke to regioner i mosttraveledpeople.com: Appenzell Auserodden og Appenzell Innerodden. Og det slutter ikke der, neida, jeg hadde planlagt å få krysset av flere checkpoints i følge nomadmania.com som var verdt å få med seg. Jeg så derfor meg å få med meg mest mulig av disse punktene, selv om disse checkpoints var underordnet hovedmålene.

Turen innebar av vi måtte kjøre et godt stykke i ring rundt Bodensjøen. Vi måtte derfor komme oss tidlig i gang, noe vi klarte ganske bra. Litt over ni kom vi oss på veien, og jeg var ved godt mot. Det fortsatte deretter litt mer kronglete, da det typisk nok var en del veiarbeid i begynnelsen som vår GPS ikke hadde fanget opp. Da vi har særlig en unge som er sensitiv for lange bilturer, ble det også et stopp ganske tidlig,  for å spy og ta en hvilepause. Utrolig irriterende, med mitt tidsskjema (nå høres jeg ut som en reiseguide – for å ikke snakke om pappaen – fra helvete).

Ved halv elleve tida kom vi heldigvis fram til vårt første planlagte stopp, nemlig Monastic island of Reichenau. Det jeg ikke har nevnt er at Bodensjøen er delt i to, av byen Konstanz i Bodensee Obersee og Bodensee Untersee, der Obersee er den helt klart største delen av sjøen. Reichenau ligger på Untersee og er den aller største øya på disse to sjøene. Ta en titt på kartet hvis du er interessert i geografien. Klostervirksomheten her stammer helt tilbake fra år 724. Øya huser hovedsaklig tre kirker: St.Georg kirken, Münster St. Maria og Markus og St. Peter and Paul kirke. Disse kirkene lå fem minutter fra hverandre. Vi besøkte derfor først  St. Georg kirken. Denne kirken var under oppussing og hadde kun omvisning en gang om dagen. Vi fikk derfor kun tatt bilder utenfor. Utenfor kirken var det et lite museum som viste hvordan det så ut inne,  som vi tok en liten titt på. Vi kjørte etter en stund videre til Münster St. Maria og Markus midt på øya som kan anses som hovedkirken på øya. Gratis inngang til kirken, men noe inngangspenger til skattekammeret (som i tillegg gir deg tilgang til området rundt altertavlen). Det er verdt å bruke disse pengene. Se bare på bildene. På dette tidspunktet var tidsskjemaet virkelig sprukket og vi besøkte ikke den siste kirken. Imidlertid var det viktig å besøke giftshop. For fruen.

Deretter kjørte vi mot St. Gallen. Kjøreturen tok i underkant av en time. På vei dit er det verdt å nevne at jeg fikk ytterligere ett checkpoint og XL-punkt (geografiske særegenheter) i nomadmania.com: «Rhine in Konstanz left bank». Kort fortalt er området sør for Rhinen mellom Sveits og Tyskland sveitsisk område og området nord for Rhinen tysk område. Unntakene er Schaffhausen og Stein am Rhein, som er sveitsiske områder nord for Rhinen. Disse fikk jeg besøkt på dag en, les gjerne om det her: Bodensjøen – dag 1. Det siste unntaket er et tysk område sør for Rhinen – nemlig en liten del av byen Konstanz. Vi stoppet ikke der, men jeg kan i alle fall trygt si jeg har kjørt gjennom dette området med bil. Som dere kanskje vet, elsker jeg slike geografiske særegenheter. Det er tross alt derfor jeg kaller meg verdensnerden.

received_246407612867932.jpeg

Til slutt kom vi fram til fyrsteabbediet i St.Gallen. Det var litt vanskelig å finne parkering. Derfor slapp jeg av de andre. Vi befant oss på en høyde over sentrum, men vi hadde en klar og tydelig sikt mot katedralen. De andre skulle altså bare gå ned bakken. Til slutt fant jeg et parkeringshus, men jeg fant ikke familien min. De hadde rotet seg litt bort, og jeg var ved katedralen minst et kvarter før dem. Bitte litt frustrerende da vi lå godt etter skjema. Lærdom: aldri del opp gruppen på nye og ukjente steder. Både katedralen og området rundt er imidlertid veldig trivelig og idyllisk.

 

Vi gikk inn, og jeg ble virkelig slått i bakken av hvor vakker katedralen i St.Gallen var fra innsiden. Den skilte seg også veldig ut med sine lyse pastellfarger. Rett rundt hjørnet lå Stiftsbiblioteket. Både kona og jeg syns det er spennende å besøke gamle biblioteker. Det var ikke lov å ta bilder, men nedenfor er noen bilder av postkortene jeg kjøpte. Det var også stilt ut flere ekte egyptiske sarkofager og en mumie som var flere tusen år gammel, dette ble fruen og døtrene ekstra fascinert av. Jeg må ærlig innrømme at jeg hadde glemt det, da jeg hadde så mye annet å fokusere på.

Da er vi kommet omtrent halvveis på denne turen, og siden allerede er blitt en ganske lang beskrivelse, skriver jeg om mer fra denne dagen i neste innlegg. Vent i spenning!

2 kommentarer om “Bodensjøen – dag 3: reisen til Liechtenstein (del 1)

  1. Tilbaketråkk: Sveits – Verdensnerden

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s