Irland

Høsten 2005 reiste jeg med min far på en seks dagers tur til Irland og Nord-Irland. Vi besøkte byene Dublin og Sligo i Irland, i tillegg til Belfast og Derry i Nord-Irland. I dette innlegget skriver jeg først og fremst om mitt besøk til republikken Irland. Vi startet med to netter i Dublin. Første kvelden ruslet vi gatelangs i området rundt hotellet, og stoppet innom en pub jeg ikke husker navnet på. Dag to holdt vi oss i sentrum, og fikk sett blant annet Trinity College, et svært gammelt universitet som har historie tilbake til 1592. Det ble for øvrig mye prøving av lokale alkoholholdige drikker den dagen. Vi startet med en omvisning på Jameson Whiskey destilleri, der min far var rask til å melde seg frivillig til å delta i «smakspanelet». Neste stopp ble på Irlands eldste Pub «The Brazen Head», der vi drakk dagens første øl. Men ikke den siste. Vi hadde nemlig meldt oss på Literary Pub Crawl der ulike skuespillere tok oss med på en guidet rundtur til steder som har inspirert forskjellige forfattere – alt fra stamsteder til røverhistorier. Husker ikke så mye fra den kvelden, men er ganske sikker på at de var innom både Beckett, Wilde og Joyce. Vi var langt fra tilfreds med kvelden etter at den guidede pubturen var ferdig, så vi fortsatte på vår egen pub-til-pub runde til langt ut i de små timer. 

Vi reiste altså videre med toget til Belfast tidlig neste morgen, og angret nok litt på det store inntaket av lokale brygg kvelden før. Togturen bød heldigvis på et vakkert og kontrastfylt landskap, vi så mye av kysten med dramatiske klippeformasjoner, så togturen anbefales. Da Belfast og Derry ligger i Storbritannia, som Nord-Irland er en del av, skal jeg skrive om dette i et annet innlegg. Fra Derry tok vi bussen til Sligo i Irland, en busstur som også bød på et dramatisk og vakkert landskap som tok pusten fra meg – høye fjell i kontrast til kystlinjen. Sligo er en koselig liten landsby med historie tilbake til middelalderen som ligger fint til ved en elv. Sligo er den største byen i grevskapet (fylket) som nettopp også heter Sligo, og det fungerer som et viktig knutepunkt mellom byene Galway, Derry og Dublin. Ikke så mye mer å tilføye annet å vise noen bilder.

 

Jeg vil gjerne tilbake til Irland da jeg kun fikk en liten smakebit i 2005. Ved neste besøk ønsker jeg å dra til den sørvestre delen av Irland. For eksempel til byene Cork, Kilkenney, Galway og Limerick, de største byene med mye historie og kultur. Da jeg liker å utforske grotter, ser jeg via Nomadmania.com at det er en del dryppsteinsgrotter nettopp her, og spesielt i den sørvestlige delen av landet. Kona ønsker også å reise til Irland, så det kan tenkes at det ikke blir så altfor lenge til neste besøk.

3 kommentarer om “Irland

 1. Laila MA - Rundt Ekvator mai 8, 2019 kl. 6:22 am

  Jeg har ennå tilgode å ha vært i Irland og det det er absolutt et sted jeg vil reise til. Artig å høre litt om områdene utenfor Dublin 🙂

  Liker

  • verdensnerden mai 8, 2019 kl. 8:15 am

   Hei og takk for tilbakemelding. Irland er et land jeg ikke har sett nok av og ikke har fått tilbake til. Har mye mer å si om Storbritannia og spesielt England. Satser på at jeg skriver derfra om ikke alt for lenge.

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s