Bodensjøen dag 4, 5 og 6

Da min store reisedag med hovedmål Liechtenstein var overstått var det på tide at de andres interesser ble ivaretatt. Med meg som planlegger selvsagt. Da vi hadde kjørt mye dagen før, valgte vi å dra til Salem, som ligger et kvarters kjøretur unna Überlingen. Der ligger Affenberg Salem – en dyrepark/reservat- Reservatet var rikt på fugleliv rundt en liten dam og en stor mengde storker. Den store attraksjonen var likevel de halvville apekattene av type Barbary. Disse kunne du mate med spesialpopkorn og ha et ganske nært møte med. For alle de andre var dette et stort høydepunkt og mange bilder ble tatt. Senere badet vi på Überlingen Therme, et bad i kommunal regi. Ganske bra standard etter mine norske øyene, med sklier, et stort utvalg bassenger både inne og ute, i tillegg til badstuer og et SPA-anlegg. Det var også mulighet til å gå til stranda, med stupetårn. Alt i alt en fin familiedag.

Neste dag var også satt av til barna. Jeg hadde lest meg opp på fornøyelsesparken Ravensburger Spieleland. Ravensburger lager som kjent puslespill og mange andre brettspill, for eksempel labyrintspillet. Parken lå 45 minutter fra Überlingen. En kjempebra og stor park som passer godt for barn mellom 6-12 år. Nesten ikke kø da tyskerne enda ikke hadde skoleferie. Etter at parken stengte kjørte vi til den koselige landsbyen Meersburg der vi spiste middag på strandpromenaden. Her ble det i tillegg et checkpoint på Nomadmania.com. For øvrig en svært trivelig by med utsikt til en romantisk borg i høyden helt inntil Bodensjøen.

Den sjette dagen var det tid for å nerde seg litt igjen. Jeg måtte nemlig besøke det siste verdensarvstedet som er tilgjengelig rundt Bodensjøen, nemlig Prehistoric Pile Dwelling around the Alps. Dette er et veldig spesielt verdensarvsted, da det faktisk består av 111 rester fra bosetninger fra bronsealderen på påler som ligger delvis under vann. Bodensjøen som var blant Europas mest sentrale steder i bronsealderen. Den letteste måten å utforske dette er å besøke Pile Dwelling museum i Unteruhldingen, en kort båtur unna Überlingen. Hvis jeg skal være ærlig må jeg si at museet ikke traff meg helt. Derfor vil jeg si at så sant du ikke er spesielt interessert i bronsealderen eller å samle verdensarvsteder, vil jeg anbefale at du bruker dine dager ved Bodensjøen til noe annet.

Etter at vi hadde kommet tilbake med båt fikk vi besøkt bymuseet i Überlingen som vi hadde lest om dagen før. Dette museet hadde da en egen kunstutstilling om monstre, noe som særlig falt i smak hos både fruen og barna. Da det var ganske fint vær benyttet vi resten av ettermiddagen til å bade i Bodensjøen, vi tok med lørdagsgodtet og nøt vannet og solnedgangen . Utrolig idyllisk og kun noen minutters gange fra leiligheten. Feriereisen nærmet seg slutten.

2 kommentarer om “Bodensjøen dag 4, 5 og 6

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s