Estland

Jeg har vært i Estland to ganger. Begge gangene var jeg kun i byen Tallinn. Første gangen jeg var der var i 1996 , da i kombinasjon med en lengre tur gjennom Norge, Finland og St. Petersburg. Det var kun en dagstur, tre timer med katamaran tur-retur Helsinki. 1996 var kun fem år etter kommunismens fall, og byen var preget av dette. Gamlebyen og særlig torget i midten gjorde imidlertid inntrykk. Her har du et bilde fra når jeg var der i 1996. McDonalds hadde i hvert fall kommet.

 

received_10211812443961746.jpegNøyaktig 20 år senere, i 2016 var jeg sammen med familien på en ferie i Østersjøen. Jeg så tydelig forskjell, og opplevde at det har vært en betydelig endring i form av et mer vestlig preg. Få spor av kommunisme, i alle fall på overflaten, byen fremstår som en hvilken som helst vesteuropeisk by.  Byen hadde også et helt annet volum av turister enn jeg opplevde første gangen. Denne gangen tok vi også båt til Tallinn fra Helsinki, men nå reiste vi med en stor bilferge fra Viking Line. Det går flere slike båter over Finskebukta daglig. Vi bodde på et hotell med badeland/spa. Så det ble en del bading med barna. Jeg fikk mulighet til å gå oppe på høydedraget, noe som jeg ikke hadde gjort tidligere. En veldig sjarmerende liten by. Dessverre fikk jeg litt magetrøbbel disse dagene så jeg måtte bruke en halv dag på hotellet. Her har dere noen bilder av meg fra i forfjor. Den statuen syns jeg var ganske skummel, så den tenkte jeg var fin å ha med. Har litt sans for spesielle statuer.

Jeg drar gjerne tilbake til Estland. Jeg vil ikke fremheve noen spesielle høydepunkter. Men jeg innbiller meg at det er ganske idyllisk ute på den estiske skjærgården. Mulighetene for å ha en strand for deg selv er nok ganske stor her. Kanskje jeg drar om en stund. Skal ikke se bort fra det!

5 kommentarer om “Estland

  1. Jørn - Bilivoka april 8, 2018 kl. 11:44 am

    Så spennende å ha besøkt Tallinn på så to forskjellige tidspunkt. Besøkte byen selv i 2015 og likte den veldig godt. Synes KGB-museet i Hotel Viru var veldig artig! Linnahall var også et spesielt syn, stort forlatt bygg vi ikke helt visste hva var da vi besøkte stedet.

    Likt av 1 person

  2. verdensnerden april 9, 2018 kl. 9:05 am

    Har hverken hørt om Linnahall eller KGB museet tidligere. Dette er typiske severdigheter jeg kunne tenkt meg å besøkt. Kult! Hadde nok ikke passet særlig for barna. Da har jeg noe å dra tilbake til! 🙂

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s