En periode da alle reiseplaner settes på vent.

De siste månedene har fokuset mitt vært på mye annet enn å reise, blant annet fordi vi har engasjert håndverkere til å pusse opp stua og kjøkkenet. Det har kostet både penger, tid og mye bryderi, men selvsagt også all spenningen over å se at huset blir mye flottere. I tillegg har det vært en del ekstra verv på jobben som har tatt fokus. I de siste årene har vi vært tidlig ute med å planlegge sommerens reisemål. Det har ikke gått i år. I tillegg har en liten tur som lenge har vært i tankene med min yngste datter blitt utsatt. Da vi ikke har hatt oversikt over den endelige kostnaden for oppussing har dette måttet vente.

Likevel blir jeg aldri aldri lei av å studere verdensatlas eller lese reiseskildringer. Jeg fikk  boken Sovjetistan av Erika Flatland til jul som jeg koser meg med. Jeg koser meg også med boken Geografiens makt av Tim Marshall som forklarer hovedlinjene i hvorfor verden er delt opp slik den er basert på geopolitiske forhold. Min kone må ha sett og forstått min frustrasjon. Derfor satte jeg veldig stor pris på at hun har satt av penger som jeg kan bruke fritt til å reise. Jeg  har altså over lengre tid tenkt på å reise til en storby med min datter. Riga eller Vilnius har ligget høyt oppe på ønskelisten, da jeg hverken har besøkt Latvia eller Litauen. Har nok bonuspoeng til gratis flytur til meg og datteren også.

20190126_094025.jpg

For ikke lenge siden var jeg på reiselivsmesse med min far og datter. En billig penge for å drømme seg bort og søke inspirasjon. Jeg ble dessverre ikke veldig inspirert. Jeg higer ikke veldig etter spaferie, golfferie eller tannlegebehandling. Jeg mener å huske at det var mye mer spennende på slike messer før. Men du lærer alltids noe nytt.

Men nå begynner oppussingen snart å bli ferdig. Nå begynner vi å se lys i enden av tunnelen. Nå har jeg nemlig bestilt tur til Riga med min datter. Vi skal nærmere bestemt til Jürmala som er en kystby utenfor Riga, med kort vei inn til Riga. Det blir spennende. Håper vi snart begynner planleggingsprosessen av årets store tur også …

5 kommentarer om “En periode da alle reiseplaner settes på vent.

 1. Marianne - Glimt av verden februar 6, 2019 kl. 6:40 pm

  Sovjetistan er en bra og interessant bok! Jeg leste den før jeg reiste til fire av stan-landene for noen år siden

  Lykke til med ferdigstilling av oppussingsprosjektet!

  Liker

  • verdensnerden februar 7, 2019 kl. 2:09 pm

   Ja liker den godt. Den siste boka hennes Grensen likte jeg enda bedre. Vi er mer eller mindre ferdig med oppussing nå. Nå er alt mye bedre. Jeg og minstejenta har bestilt tur til Latvia om et par uker. Mer om turen i snart.

   Liker

 2. Desirée travels februar 25, 2019 kl. 1:45 pm

  Sovjetistan har jeg stående i hylla, og den har jeg store planer om å begynne på snart. Elsket Grensen, og synes hun skriver både godt og spennende. Litt som å reise uten at man flytter seg fysisk. Passer godt for kontoen min nå. 🙂 Gleder meg til å høre om Latvia-turen deres! Riga er på lista over steder jeg håper å få besøkt snart. 😀 Når reiser dere? Og du, masse lykke til med oppussingen!

  Liker

  • verdensnerden februar 25, 2019 kl. 1:59 pm

   Hei. Hvis du leser mitt siste innlegg Latvia neste ser du at jeg er på tur nå. Reiser hjem i morgen.😀 Hvis du ser på verdensnerden sin Facebook side legger jeg ut teasere for hver dag. Legger ut flere innlegg fra turen når jeg kommer hjem.😉

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s