Mine favorittbyer

Jeg er veldig glad i å vandre rundt i storbyer, der det er noe nytt å oppdage bak hvert gatehjørne. Jeg deler her mine absolutte favoritter blant de byene jeg har besøkt frem til nå. Det er praktisk talt umulig å velge en bestemt by fremfor en annen, fordi hver by har sin særegne sjarm. Jeg vil allikevel spesielt fremheve tre byer som jeg elsker.

Hong Kong

Det er den byen jeg har besøkt som virkelig har gitt meg en storbyfølelse. Veldig kul arkitektur på mange av skyskraperne. Jeg likte utelivet godt.  Min beste opplevelse var en slags fløybane som gikk til en høyde som heter «the Peak», med en fantastisk utsikt over byen. Utrolig enkel by å ferdes i. Tar gjerne flere turer tilbake dit.

Rio De Janeiro

Den mest naturskjønne byen jeg har besøkt. Byen ligger tett ved en jungel. Jeg hadde en flott tur opp til Kristus-statuen og det var en fantastisk utsikt over byen derfra. Sukkertoppen fikk jeg dessverre ikke besøkt da jeg var der, men da har jeg i alle fall en grunn til å dra tilbake. Flotte strender var det også.

Wien

Hvis du vil besøke en by med mye historie er dette byen. Byen var sete for det enorme Habsburgske riket i mange hundre år. Denne historien gjenspeiler seg i alle de storslagne bygningene som er der. Av høydepunkter vil jeg nevne Schönenbrun-palasset, Belvedere og den gotiske kirken Stephansdom. Å skulle fremheve høydepunkter blir egentlig alt for lite, for byen er fylt med imponerende bygninger. Det er også et betydelig antall kunstmuseer. Det er også på et vis den mest undervurderte byen jeg vet om, «alle» reiser til London, Paris, Roma og København. Jeg har kun vært der to ganger, alt for få ganger.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s